Vijf redenen waarom we de systeembeheerders in de bloemetjes zetten

Gepubliceerd op: 22 juli 2022

De systeembeheerder, het is de IT’er in een organisatie waar iedereen op rekent. Op 29 juli 2022 vieren we hem of haar tijdens SysAdminDay. Maar waarom verdienen systeembeheerders een extra bedankje? Wij zorgen voor een lijstje dat je als IT professional aan je collega’s kan bezorgen, zodat ze weten waarom ze jou als SysAdmin kunnen bedanken.

Er zijn ontelbare redenen waarom een Systeembeheerder een dankuwel verdient. Wij sommen er hier alvast vijf op. Ken je zelf nog andere redenen? Laat het ons zeker weten!

Jij hebt oneindig veel geduld

Sommige vragen komen tot wel vijf keer per dag bij jou terug. En toch slaag jij erin om op een rustige manier jouw collega verder te helpen. Ook wanneer ze misschien wat paniek krijgen en eisen dat er meteen een oplossing moet komen, blijf jij kalm. Je legt uit wat ze moeten doen en indien ze je niet meteen begrijpen, leg je het nog eens uit. En misschien nog wel twee of drie keer. Iemand die zijn Windows verkenner “mijn word” noemt? Jij blijft rustig en probeert je collega verder te helpen.

Je bent een reddende engel

Collega’s die hun paswoord vergeten zijn, bellen meteen naar jou. Crasht hun Excel file en hadden ze die nog niet opgeslagen? Dan bellen ze ook naar jou. Jij bent immers degene die altijd een oplossing weet, die een back-up kan terugzetten of een paswoord kan resetten. Ook al is dat voor jou niet zoveel werk, je collega’s konden zonder jou niet verder.

Je hebt oog voor alles

Als systeembeheerder verlies je niets uit het oog. Je houdt de servers in de gaten, monitort het netwerk en bij het minste gevaar ben je gealarmeerd. Zonder jou zouden er al verschillende aanvallen gelukt zijn en kon niet iedereen zorgeloos verder werken. Had jij het netwerk niet de hele tijd in de gaten, dan zouden er al heel wat crashes, dataleks en aanvallen gelukt zijn.

Je werkt soms wanneer anderen slapen

Om ervoor te zorgen dat jullie netwerk goed beschermd blijft, zijn updates cruciaal. Die kan je natuurlijk niet uitvoeren tijdens de reguliere werkuren. Daarom zit jij ’s avonds laat klaar achter je computer. Terwijl jouw collega’s liggen te slapen, zorg jij ervoor dat ze de volgende werkdag probleemloos kunnen werken.

Je hebt een ongewoon sociaal vermogen “voor een IT’er”

Heb je ooit al een collega horen zeggen: “Je bent niet zoals andere IT’ers”? Dat klopt. Het stereotype van een afzijdige, schuwe informaticaspecialist gaat niet op voor jou. Jij hebt immers dag in, dag uit contact met je collega’s. Ze bellen jou of komen ongevraagd aan je bureau staan met allerlei vragen en problemen. Jij hebt de social skills om hiermee om te gaan, die sommige andere IT’ers niet hebben.

Ziezo, vijf redenen waarom jij een bedankje verdient! Vanuit iStorm Projects danken we via deze weg alle system administrators alvast!

Zetten jouw collega’s je op 29 juli in de bloemetjes? Wij willen het zien! Stuur een foto naar info@istorm-projects.be
Ben jij een systeembeheerder die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje op de website van iStorm Projects. We hebben meer dan 120 openstaande vacatures op dit moment.