Select Projects steunt zijn partners in de omschakeling naar een circulaire economie

Gepubliceerd op: 4 mei 2018
Afval is de toekomst. Dat leerden we onlangs op het jaarevent van onze partner Essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences. Tijdens deze editie stond de circulaire economie centraal. De chemische sector ontwikkelt namelijk heel wat innovaties die de milieu-impact verkleinen. Vanuit zowel Select als Select Projects ondersteunen we deze stappen richting een groenere industrie.

Select is al lange tijd partner van Essenscia. De link tussen chemie en HR is de laatste jaren dan ook enorm duidelijk geworden: de vraag naar talent blijft maar stijgen. En Select heeft experts in huis die dat talent kunnen vinden. Bij de opening van de avond lichtte voorzitter van Essenscia Wouter De Geest de cijfers toe: er werd dit jaar 4,4 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Die nieuwe ontwikkelingen en innovaties brachten veel jobs met zich mee: 1.125 nieuwe jobs dit jaar, 2.500 jobs in de afgelopen drie jaar.

VEEL UITSTROOM OP KOMST, WEINIG INSTROOM


‘Mensen die starten in de chemie, gaan op pensioen in de chemie,’ vertelde Wouter De Geest. ‘Er zal binnenkort een grote uitstroom zijn en de instroom zal die niet kunnen opvangen. Er studeren namelijk te weinig studenten af uit wetenschappelijke richtingen.’ Met de innovaties die in de toekomst een circulaire economie in gang moeten steken, is de vraag naar nieuwe werkkrachten groter dan ooit. Select Human Resources heeft experts in huis die technische profielen kunnen rekruteren. Onze klanten kunnen hun rekrutering uitbesteden aan een lokaal Select HR kantoor, maar ze kunnen eveneens beroep doen op een HR professional die op projectbasis on site wordt ingezet om samen met de klant de gewenste aanwervingen versneld te realiseren.

Ook Select Projects ondersteunt de innovatieve ontwikkelingen bij zijn klanten. ‘Als partner van de technische afdelingen van industriële klanten, willen we niet zomaar extra handen ter ondersteuning van hun activiteiten bieden,’ licht directeur Charlot Van Ussel toe: ‘Bij Select hechten we veel aandacht aan arbeidskwaliteit en betrokkenheid van onze medewerkers. Betrokken medewerkers zullen fysiek en mentaal meer paraat zijn, enthousiaster aan de slag blijven en uiteindelijk daadkrachtiger zijn. Zo hebben ze indirect ook een impact op het realiseren van de innovatie strategie van onze klanten.’

OPLEIDING LEIDT TOT INNOVATIE


Om de competitiviteit van de Europese ondernemingen te behouden is het cruciaal om volgens de methodiek van circulaire economie te werken. Die methodiek staat of valt bij creativiteit, innovatie en ondernemerschap. Niet alleen via een aangename werkomgeving, maar ook via onze Select Projects Academy ondersteunen we die innovatieve aanpak van onze klanten. Door onze medewerkers continu te trainen en hun kennis onderling te laten delen stimuleren we hun creativiteit en ondernemerschap. En daarmee ook de interactie met innovatie. Met onze Select Projects Academy willen we voldoen aan de behoefte om die competenties van onze medewerkers extra te stimuleren.

Select Projects levert niet alleen via diensten hun steentje bij. ‘We zetten ook erg hard in op werken in de regio,’ vertelt Peter Goyvaerts van Select Projects. ‘Op die manier beperken we niet alleen de reistijd, maar ook het volume aan uitlaatgassen. Een win-win. Daarnaast doen we ook heel wat sollicitatiegesprekken via videocalls. Opnieuw een tijd- en uitstootbesparing.’